Grani tyly vieras - Pöxyt ulos Suomen Cupista
top of page

Kuva: Santeri Rosenvall

SexyPöxyjen Cupin matka päättyi lyhyeen, kun GrIFK voitti kolmannen kierroksen ottelun Laaksolahdessa lukemin 0-3.

Ottelua oli seuraamassa aurinkoisessa vappuviikonlopun startissa useampi sata ihmistä ja myös vieraskannattajia saatiin mukavasti paikalle. Vaikka ilta viileni ulkona, tunteet pysyivät kentällä tasaisen kuumina, ja ottelussa nähtiin jopa kahdeksan keltaista korttia. Kovemmilta ylilyönneiltä kuitenkin selvittiin, eikä tuomarin tarvinnut kaivaa joulukorttia taskusta.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisesti. Ensimmäiset minuutit pelattiin pitkälti Pöxyjen alueella, mutta ilman vaarallisia hyökkäyksiä GrIFK:lta. 30 minuutin kohdalla molemmat joukkueet olivat saaneet lupaavalta paikalta sivuvapaapotkut, mutta GrIFK:n vapaapotkun otti kiinni varmasti Pöxyjen maalivahti Otto Brusiin, ja Ville Makkosen antama vapaapotku taas kilpistyi GrIFK:n puolustuslinjaan.

Juuri ennen 30 minuutin täyttymistä Niklas Geitlin pääsi lähes täysin läpi puolustuslinjasta, mutta vastustajan puolustus sai kovalla liukutaklauksella pois pelistä sekä pallon että miehen. Tuomari ei viheltänyt rikettä ja peli sai jatkua.

Puoliajalle lähdettiin lukemissa 0-0, joka pelitapahtumiin nähden oli oikeutettu tulos. Heti toisen puolikkaan alun jälkeen Zanjar Abubakir pelasi itsensä täysin läpi Granipuolustuksen ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Viimeistely kuitenkin valitettavasti epäonnistui ja myös rebound pelattiin pois.

Ottelun huikein torjunta nähtiin Otto Brusiinin toimesta, kun 54. minuutilla Granihyökkääjä pääsi täysin läpi ja nokikkain Pöxyvahdin kanssa. Brusiin tuli kuitenkin miehelle luontaisesti reilusti vastaan ja torjui nerokkaasti viimeistely-yrityksen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Brusiin ja Pöxyt joutuivat kuitenkin antautumaan, kun Granihyökkääjän painava laukaus painui Pöxymaaliin.

Pöxyt sai vielä loppupeliin hyvää painetta hyökkäys päähän, mutta viimeistely-yritykset jäivät kuitenkin ontumaan. Hyökkäykseen panostaminen jätti Pöxypuolustukseen aukkoja ja GrIFK löysi nämä tehden 0-2 osuman 79. peliminuutilla ja 0-3 85. minuutilla naulaten viimeiset naulat ottelun arkkuun.

Näin ollen SexyPöxyjen jokaisen joukkueen kauden 2023 Cup-taival on nyt kävelty loppuun. Pöxyjalkapallo ei kuitenkaan ollut todellakaan tässä, vaan pelikentille palataan edustuksen osalta jo lauantaina 6.5., kun FC Honka Akatemia saapuu Pöxyjen vieraaksi.

Edellinen Kakkosen ottelutapahtuma oli huikea menestys, ja paikalle myös tulevan viikon viikonlopun otteluun on odotettavissa iso määrä porukkaa.