GrIFK voittoon viime hetken maalilla
top of page

Kuva: Santeri Rosenvall

SexyPöxyt Tronit pelasi viime lauantaina 25.2. kauden toistaiseksi lyhimmän vierasottelunsa, kun vastassa oli vieraskentällä GrIFK. Kyseessä oli A-nuorten SM-sarjan kärkikamppailu, sillä GrIFK johti sarjaa ja Tronit olivat kakkosena maalierolla. Peli tarjosikin jännittävää viihdettä Kauniaisten FA Solution Areenalla koko ottelun ajan – lopulta peli ratkesi vain minuuttia ennen normipeliajan päättymistä, kun GrIFK teki ottelun ainoan osuman.

Isäntäjoukkue GrIFK oli selvästi motivoitunut edellisen kierroksen kauden ensimmäisestä tappiosta. Tämä näkyi vahvassa kaksinkamppailupelaamisessa, ja ensimmäinen jakso pelattiin Granin lievässä hallinnassa. Mitään supervaarallisia tilanteita ei jakso tarjonnut kummallakaan maalilla, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Pöxyt tuli huomattavasti vahvemmin peliin mukaan. Jakso oli lopulta varsin tasainen ja vuoristoratamaisen vauhdikas. Kummallakin oli omat hallintajaksonsa ja joitakin hyviä tilanteitakin syntyi. Tronien maalivahti Matias Kontturi teki yhden erinomaisen läpiajotorjunnan ja Konttureista toinen, Elias Kontturi, pääsi yrittämään maalintekoa etukulmalaukauksella. Pöxyjen koko ottelun paras maalitilanne tuli kuitenkin koko ottelun raataneen Manu Hietasen toimesta. Hietanen päätti yllättäen kokeilla kaukaa ja pallo suuntasi kohti yläkulmaa. Granin maalivahti torjui laukauksen maaliviivalla, mutta pallo lipsahti torjunnasta hänen selkänsä taakse. Saattoi olla sisällä, saattoi olla ulkona, mutta ratkaisevaa oli, että erotuomariston mielestä pallo ei ylittänyt kokonaan maaliviivaa ja peliä jatkettiin maalittomana.

Pöxyjen hyvän hallintajakson jälkeen pelille tyypillisesti Grani loi ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä viidellä minuutilla oman hallintajaksonsa. Lopulta 89. minuutilla syntyi ottelun ainoa maali. Pöxyjen muuten varmasti pelannut puolustus ei pystynyt putsaamaan palloa pois rangaistusalueen rajoilta ja lopulta se ajautui Granin pelaajan jalkaan – muutama minuutti ennen maalia kentälle tullut Tommi Lanki laukoi pallon alakulmaan ja Granin johtoon.

Runsaalla lisäajalla Pöxyt loi vielä painetta ja jahtasi tasoitusta, mutta mitään loistopaikkoja lopun painostus ei tuottanut. Peli päättyi 1-0 ja GrIFK siirtyi yksin sarjakärkeen, kolme pistettä jaetulla kakkossijalla vielä tämänkin viikonlopun jälkeen olevan Troni-joukkueen edelle.

Valmentaja Alex Maylettin mielestä tasapeli ottelusta ei olisi ollut väärä tulos.

"Isossa kuvassa hyviä paikkoja oli puolin ja toisin. Tasuri olisi ollut reilu tulos tästä pelistä, mutta tehokas vastahyökkäys tuotti vapaan paikan vastustajalle. Joukkueen taistelutahto on hyvällä tasolla ja vielä tappioasemassa olimme tekemässä nousua, mikä oli hieno nähdä. "

Maylett kertoi ottelun jälkeen, että varsinkin hyökkäyspelaamiseen tullaan panostamaan treeniviikolla ennen VPS-kamppailua.

Ottelutapahtuma tarjosi kohtuullisen runsaslukuiselle yleisölle vauhdikasta peliä, tunnetta ja taistelua kummaltakin joukkueelta, hyvissä ottelujärjestelyissä ja peliolosuhteissa. Peli oli kärkiottelun arvoinen, jossa lauantaina niukasti parempi joukkue voitti hienosti taistelleet Pöxy-Tronit.

Tronit pelaavat Laaksolahteen ensi viikon lauantaina, kun kello 18.00 joukkue isännöi VPS-j:n joukkuetta. Lähtökohdat ovat kutkuttavat, sillä tämän lauantain ottelun tavoin kumpikin on kerännyt saman pistemäärän, yhdeksän.