Otteluraportit: SexyPöxyille voitokas viikonloppu
top of page

Edustukselle kauden ensimmäinen voitto - Tronit kolme pistettä sarjakärjestä.

Kuva: Santeri Rosenvall

Edellinen viikonloppu oli SexyPöxyille voitokas, kun kahdesta ottelusta saldo oli täydet kaksi voittoa. SexyPöxyjen edustus ja P20-joukkue pelasivat lauantaina molemmat ottelut, ja Laaksolahdessa saattoikin nähdä illan tunteina hymyileviä Pöxyjä.

Edustusjoukkue kohtasi TiPS:n Kauniaisissa FA Solutions Arenalla. Kakkoseen kaudeksi 2023 noussut vantaalaisseura oli hyvä mittari harjoitusotteluun siitä, miltä muiden nousijajoukkueiden valmistautuminen näyttää. Ottelusta saatiinkin harjoituskauden ensimmäinen toivottu tulos, 3-0-voitto.

Vaikka kokoonpanosta oli edelleen useampi avauspalanen poissa, oli kokoonpano päävalmentaja Mohamed Jaman mukaan erittäin hyvä ja lähellä sitä, mitä Kakkosessa tullaan tulevalla kaudella näkemään. Joukkue lähti pelaamaan puolustavaa jalkapalloa, ja kahdeksan maalia kahteen otteluun päästänyt edustusjoukkue otti ensisijaiseksi tavoitteekseen pitää oman päänsä puhtaana.

Ottelu alkoi TiPS:n hallinnassa, ja vierasjoukkue pääsi heti alkuun niskan päälle. Ensimmäisen puoliajan edetessä joukkue kuitenkin pääsi pallolliseen peliin paremmin mukaan, ja 1-0 avausmaali antoi joukkueelle uskoa omaan tekemiseen.

”Kaikki kolmea maalia olivat hienosti pelattuja tilanteita ja määrätietoisesti viimeisteltyjä maaleja. Viimeiset syötöt ja liikkeet oli oikein ajoitettuja”, kertoi valmentaja Muhamed Jama ottelun kolmesta Pöxymaalista.

Ottelu oli myös ensimmäinen, jossa panostettiin pelituntuman ohella myös taktisiin asioihin. Jama kertoi, että peli näytti välillä jopa jalkapallolta.

”Silloin, kun me ymmärretään, mitä kussakin pelitilanteessa halutaan tehdä ja miten toimia, niin ajoittain meidän peli näytti jopa hyvältä, mutta vielä on pitkä matka täydelliseen 90-minuuttiseen.”

Maalintekijät: Jonas Zaknoun, Sebastian Nuorala, Casper Sundell

Kokoonpano: Otto Brusiin, Ahmed Alaeddine, Obiora Kennedy, Ermir Suka, Sebastuan Nuorala, Daniel Hawas, Jonas Zaknoun, Takeru Nakada, Hajizadeh Meysam, Veeti Virta, Robi Lindfors, Casper Sundell, Eric Ndagijimana, Joel Lahtinen, Veli Vartiainen, Aime Niyitegeka, Janne Aalto

Voittavaa jalkapalloa nähtiin myös Keski-Espoossa, kun SexyPöxyjen P20-joukkue PöxyTronit voitti oman P20 SM-karsintasarjan ottelun FC Interiä vastaan lukemin 2-0.

Ottelu oli läpi 90 minuutin Pöxyjen hallinnassa, ja jos pallonhallintaprosenttia olisi laskettu, ei luku olisi ollut vierasjoukkueelle mairitteleva. Tronit olivat kuitenkin tehottomia, ja 1. puoliajalle lähdettäessä FC Inter oli jopa saanut paremmat maalipaikat.

Sää ja keliolosuhteet eivät olleet helpoimmasta päästä, ja liukas pallo pomppi niin keskityksistä, puskuista kuin vedoistakin kotijoukkueen kannalta epäedullisesti.

Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin vihdoin 65. peliminuutilla, kun maalinedustan kahakassa Eetu Massinen pääsi palloon ensimmäisenä, ja viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa.

Ottelun toisen maalin taas viimeisteli 80. minuutilla vain kaksi minuuttia aiemmin kentälle tullut Jesse Karhu. Karhun maali löi viimeiset niitit Interin arkkuun, mutta loppujännitystäkin peliin saatiin, kun sama mies sai samasta tilanteesta vain minuuttia ennen täyttä aikaa kaksi keltaista kahdesta eri rikkeestä.

Pöxyt kuitenkin puolustivat myös viiden minuutin lisäajan kunnialla, ja Eino Toijosen kauden ensimmäinen nollapeli oli tosi.

PöxyTronit nousi voitolla tasapisteisiin kolmantena majailevan VPS J:n kanssa, ja kohtaa tulevana perjantaina HJS:n vierasottelussa Hämeenlinnassa.

Maalintekijät: Massinen, Karhu

Kokoonpano: Eino Toijonen, Oliver Hawas (66'), Valtteri Kuusisto, Meran Malik (66'), Jere Marttinen, Oliver Kulp (C), Manu Hietanen, Jesse Karhu (78'), Jesper Hagelberg, Moliere Makila (83'), Emil Vanhanen, Eelis mattila, Iiro Nummi (83'), Onni Ketola, Hassan Tawer(78'), Erhan Guzel