top of page

Pöxyillä kaksijakoinen peli – Atlantis liian vahva

SexyPöxyt pelasi yhden kauden parhaista puoliajoistaan, kun joukkue kohtasi perjantaina Pukinmäen luonnonnurmella Atlantiksen. Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Atlantis tiedettiin kovaksi haasteeksi, mutta ensimmäisellä jaksolla ero sarjataulukossa ei näkynyt. Pöxyjen taktiset kuviot toimivat mainiosti ja Atlantiksen vahvuudet saatiin minimoitua. Puolustus piti ja hyökkäyskin oli vaarallinen. Onnistuneen puoliajan kruunuksi Jonas Zaknoun teki komealla vapaapotkulla ensimmäisen jakson lisäminuuteilla vierasjohdon 1-0. ”Zaki” laukoi itse hankkimansa vapaapotkun hienolla kierrelaukauksella maalin vasempaan yläkulmaan.

Toisella jaksolle lähdettiin siis Pöxyjen johtoasemassa. Kotijoukkueen pukukopissa oli ilmeisesti soitettu vahvasti herätyskelloa, sillä Atlantis lisäsi selvästi kierroksia. Kotijoukkue alkoi voittaa yhä enemmän kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Paine kapteeni Lassi Hurskaisen maalilla kasvoi jatkuvasti. Hurskainen teki yhden haamupelastuksen ennen kuin kotijoukkue sai tasoituksen. Ottelun 58. minuutilla Atlantis teki nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi pallo löytyi Pöxyjen maalista. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin kolahti jälleen ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Tämän jälkeen Pöxyt ymmärrettävästi yritti riskilläkin hakea tasoitusta, mutta 83. minuutilla tapahtui se mitä usein tapahtuu: Atlantis teki 3-1 maalin. Loppulukemat 4-1 syntyi ottelun yliajalla ja tämä maali oli enemmänkin kosmetiikkaa.

Ottelu oli Pöxyille hyvin kaksijakoinen. Erinomaisen avausjakson jälkeen oli yllätys aistittavissa. Toisella jaksolla Atlantis sitten näytti, miksi joukkue on sarjassa niin korkealla. Pöxyt taas osoittivat – toisessa ottelussa perättäin – että joukkue pystyy haastamaan jopa kärkijoukkueet, mutta toistaiseksi vain osan ottelua. Ilves-Kissoja vastaan Pöxyt pelasi loistavan ensimmäisen vartin, Atlantista vastaan erinomaisen avauspuoliskon.

Ottelun saldoon voidaan huomioida myös hyvänä uutisena se, että Pöxyjen uusi pelaaja, kokenut Dudu, osoitti, että hänestä tulee olemaan paljon iloa. Huonona uutisena taas se, että erinomaisen avausjakson topparina pelannut Veeti Väätäinen joutui loukkaantumisen vuoksi tulemaan vaihtoon avausjakson jälkeen.

Pöxyjen ottelut kärkijoukkueita vastaan jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun Laaksolahteen tulee vieraaksi Tampere United. Ottelu alkaa kello 16.00.