top of page

Pöxyt saa vieraakseen EBK:n

Kakkosen B-lohkon ottelu alkaa Laaksolahden Persposki Areenalla klo 16.00.

Kautensa synkästi aloittanut SexyPöxyt lähtee hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan huomenna, kun joukkue saa vieraakseen kotonaan sarjanousija EBK:n. Kaikki kolme otteluaan hävinneet mustapaidat kohtasivat edellisellä kierroksella VJS:n, joka EBK:n tavoin nousi Kakkoseen täksi kaudeksi. VJS oli ottelussa selvästi vahvempi ja korjasi pisteet plakkariinsa lukemin 6-0.

Pöxyt oli ottelussa hyvin mukana ensimmäisellä puoliajalla ja joukkue sai luotua useamman laadukkaan maalipaikan, mutta alkukauden teeman mukaisesti viimeistely ontui. Toisella puoliajalla Pöxyjen selkäranka katkesi rumasti ja hyvin esiintynyt vantaalaisryhmä pääsi kaunistelemaan numerot tylyiksi. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa Pöxyt kärsi tappiot HJS:lle sekä Ilves-Kissoille. Näiden tulosten myötä joukkueen pistesarake näyttää pyöreätä nollaa, mutta Pöxyjen onneksi kautta on vielä paljon pelaamatta.

Keski-Espoosta ponnistava EBK nousi viime kauden päätteeksi pitkän tauon jälkeen Kakkoseen. Sinipaitojen päävalmentaja on Ilir Zeneli, jonka CV on merkittävä Kakkosen tasolle. Zeneli muistetaan parhaiten FC Lahdesta, jonka päävalmentajana hän oli Veikkausliigassa muutaman vuoden ajan. Pesti Lahdessa päättyi kuitenkin potkuihin kaudella 2022.

EBK:n tämän kauden joukkueesta löytyy myös useampi mielenkiintoinen nimi, joista ensimmäisenä mainittakoon hyökkääjä Niklas Geitlin, joka edusti viime kaudella Pöxyjä Kakkosessa. Myös Jonas Zaknoun pelasi viime kaudella Pöxyjen riveissä. Joukkueen hyökkäyspelin moottorina toimii Valdrin Rashica, joka edusti viime kaudella Kakkosessa pelannutta PK-35:sta. Rashicalta löytyy kokemusta aina Veikkausliigasta sekä Albanian pääsarjasta lähtien. Alkukauden aikana joukkueen paras maalintekijä on ollut Luca Pasquale. Nuori hyökkääjä siirtyi LJS:sta EBK:hon täksi kaudeksi ja on osunut alkukauden aikana kolmesti neljässä pelaamassaan ottelussa.

Nousijajoukkue on aloittanut rupeaman Kakkosessa erinomaisesti, sillä EBK on kerännyt neljästä ottelusta seitsemän pistettä ja se majailee tällä hetkellä Kakkosen B-lohkon sarjataulukon 7. sijalla. Edellisen ottelun EBK pelasi tämän viikon maanantaina, kun joukkue kohtasi Ilves/2:n. EBK oli ottelussa vahvempi maalein 2-1 ja näin joukkue nappasi kauden toisen voittonsa. EBK:n ensimmäinen voitto irtosi avauskierroksella, kun joukkue murskasi Ilves-Kissat maalein 2-5. Edelllä mainittujen tulosten lisäksi sinapaidat ovat alkukauden aikana hävinneet Inter/2:lle sekä tasanneet pisteet Hongan kanssa. Alkukauden tulosten perusteella EBK tulee antamaan hyvän haasteen Pöxyille lauantain ottelussa.