top of page

Pöxyt suli johdon - Kyseenalainen pilkku ratkaisi pisteet

Pöxyt kärsi kauden neljännen tappion Kakkosessa. Hyvä ensimmäinen jakso ei kantanut

voittoon asti, vaan EBK korjasi pisteet mukaansa maalein 2-3. Ottelun yleisömäärä oli komeat 400 katsojaa.

Pöxyt sai otteluun loistavan alun, kun jo 9. peliminuutilla Thomas Saarinen laukoi kotijoukkueen johtoon. Maalin jälkeen paine alkoi pikku hiljaa siirtymään kohti Pöxy-maalia EBK:n hyökkäysten myötä. Vieraat saivat luotua muutaman makoisan maalipaikan, mutta viimeiset ratkaisut jäivät kehnoiksi. Kesken EBK:n hallintajakson Pöxyt pääsi lisäämään johtoaan, kun 37. peliminuutilla Dudu karkasi vieraiden puolustukselta, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti maalin perukoille. Näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 2-0.

Ottelun toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen puoliajan tavoin ote pallosta siirtyi hiljalleen EBK:lle. Pöxyt näytti ihailtavaa taisteluasennetta ja sai pidettyä pitkään EBK:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Aina 70. peliminuutille saakka tilanne näytti hyvältä Pöxyjen kannalta, mutta tämän jälkeen nähtiin varsin synkät kaksi minuuttia. Ensin Valdrin Rashica kavensi komealla laukauksella rangaistusalueen sisältä ja vain hetkeä myöhemmin Oskari Hietanen tasoitti lukemiksi 2-2.

Maalien jälkeen peli aukesi, mutta tästä huolimatta EBK oli joukkueista hallitseva osapuoli. Pöxyjen päivä muuttui synkästä sysimustaksi, kun 89. peliminuutilla Valdrin Rashica laukoi rangaistuspotkusta vieraat 2-3-johtoon. Rangaistuspotku tuomittiin melko kyseenalaisesti, sillä EBK:n "rikottu" pelaaja kaatui omiin jalkoihinsa. EBK oli kuitenkin joukkueista vahvempi ja maali jäi otteluun viimeiseksi, joten Pöxyt kärsi neljännen tappion tämän kauden Kakkosessa.