top of page

Pöxyt TN tuplaraportti - hälytysmaalivahti nollasi PEP:n, murskavoitto Colo-Colosta

Updated: Aug 17, 2023

SexyPöxyjen 2. joukkue TN on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa kahtena peräkkäisenä keskiviikkona. Tänään, keskiviikkona 16.8. Pöxyt/TN otti komean 6-0 voiton paikallisvastustaja PEP:stä ja keskiviikkona 9.8. edustusjoukkueen vahvistama TN murskasi sarjakolmosen lukemin 10-0.

PEP-ottelu Järvenperän tekonurmella päästiin pelaamaan lähes uima-altaan kaltaisissa olosuhteissa, kun rankkasateet olivat pistäneet kentän paikoitellen jopa lätäkkömäiseksi.

Ottelu haluttiin aloittaa nopealla maalilla ja tämä onnistui kuin unelma. Jo kuudennella peliminuutilla Leo Ollikka iski Pöxyt johtoon, kun Henri Nuutinen tiputti pallon Ollikalle, ja mies pääsi sijoittamaan kliinisesti vasempaan alakulmaan.

Sama mies oli alustamassa myös Pöxyjen toista maalia tasan 20 minuuttia myöhemmin. Nuutinen pisti pitkän, nerokkaan pystypallon Jere Fagerroossin juoksuun, ja alkoi hurja juoksukilpa palloon vastustajan maalivahdin kanssa. Fagerroos oli tilanteessa kuitenkin vahvempi ja 2-0 maali oli tosi.

38. peliminuutilla TN pääsi antamaan lupaavalta paikalta sivuvapaapotkun, jonka Aaro Vaitomaa sai lopulta jalkaansa ja pisti pallon tyhjään maaliin.

Ottelun upein osuma nähtiin vielä ennen puoliaikaa, kun A-junioreista viime hetkellä apuun saatu Erhan Guzel laittoi upean vedon rangaistusalueen ulkopuolelta vasempaan alakulmaan. Mies sai myös ottelun jälkeen erityiskiitosta sekä valmennukselta että joukkueenjohtaja Eero Isotalolta. Pöxyihin täksi kaudeksi siirtynyt "Hymypoika" näytti, että on valmis miesten peleihin ja pimensi omalla pelillään vastustajan täysin.

Toinen puolikas alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. Joel Lahtinen näki keskuspuolustajan tontilta, että kentällä on Leo Ollikan kokoinen aukko. Mies pistikin Ollikan upealla syötöllä yksin läpi, ja Ollikka viimeisteli kauden viidennen maalinsa.

Henri Nuutinen pääsi vielä pistämään kertaalleen itsensä tehopisteille 76. peliminuutilla, kun mies laittoi boksin ulkopuolelta vasemmalla jalalla pallon komeasti maalivahdin ohi ja teki joukkueen kuudennen ja viimeisen osuman.

Vaikka tilastoissa näkyvät ainoastaan maalit, ei TN:n ylivoimaista puolustusta saa unohtaa. Topparipari Lahtinen ja Vaitomaa on sarjan eliittiä, ja miesten kemia on saumaton.

Lisäksi ikämiesten Valtteri Murto pelasi kauden toisen ottelunsa 2. joukkueessa ja nollasi vastustajan jälleen. Vaikka Murto ei ole onnistunut päästämään palloa taakseen, eivät saavutukset ole tulleet helpolla. Mies otti myös tässä ottelussa useamman loistavan torjunnan, ohjasi peliä isän ottein ja liimasi keskitykset pois pyörimästä.

TN:n kokoonpano oli useasta poissaolosta johtuen vajaa, ja joukkue lähti peliin vain 12 pelaajalla. Tämä ei kuitenkaan näkynyt asenteessa, jaksamisessa tai varsinkaan tuloksessa. TN:n oma Mikko Kaperi höyläsi laitaa 90 minuuttia putkeen.

Pöxyt pelasi keskiviikkona 9.8. helsinkiläistä Colo-Coloa vastaan Järvenperän tekonurmella. Ottelua varjosti useamman TN-pelaajan poissaolo, mutta onneksi apuja saatiin edustusjoukkueen pelaajista.

Ottelua ei ehtinyt kestää kuin minuutti, kun TN:n maalikuningas Veeti Virta puski kulmapotkusta pallon verkkoon. Seuraavat 25 minuuttia tunnusteltiin pelin kulkua, kunnes alkoi tapahtua. Pöxypuolustus laittoi satumaisella yli 50 metrin puolenvaihdolla Joni Gardermeisterin läpiajoon ja mies ei paikasta erehtynyt. Vain viisi minuuttia tästä Pöxyt laittoi ottelun kolmannen maalin verkkoon Takeru Nakadan maalilla. Kolme maalia sai riittää ensimmäiselle puolikkaalle, ja näissä lukemin lähdettiin tauolle.

Ottelun toisella jaksolla alkoi tapahtua kunnolla. Pöxyt iski kuuteen minuuttiin neljä maalia, ja taululla oli jo 7-0 lukemat. 63. peliminuutilla Emil Hautapakka laittoi uskomattoman vasemman jalan keskityksen suoraan paluumuuttaja Leo Ollikan jalkaan, joka pisti pallon varmasti maaliin. Mies innostui tästä toden teolla ja päätti laittaa vielä kaksi osumaa lisää pelin loppuhetkillä.

Ottelussa nähtiin valitettava sattumus, kun vastustajan maalivahti loukkaantui Pöxyjen yhdeksännen maalin yhteydessä. Kyseessä oli ilmeisesti vanha vamma, joka uusiutui. Koko seura toivoo miehelle pikaista kuntoutumista.

Ottelujen jälkeen Pöxyt TN löytää itsensä edelleen sarjan 2. sijalta. Edellä oleva LePa/2 on viiden pisteen verran karkumatkalla ja kolmantena majaileva Colo-Colo taas kuusi pistettä jäljessä.

Seuraavan kerran Pöxyjen 2. joukkue nähdään pelikentillä keskiviikkona 23.8., kun FC POHU isännöi TN:ää.