Pöxyviikko piti sisällään loistoa ja pettymyksiä
top of page

Updated: Apr 9

Edellinen Pöxy viikko toi mukanaan Cupin jatkopaikan, edustuksen viimeisen harjoitusottelun, P20-joukkueen upean nousun ja pettymyksen Boxien osalta.

Viikko alkoi jokaisen joukkueen osalta rauhallisesti. Pelit keskittyivät lauantain ja sunnuntain ympärille, ja arkiviikko valmistauduttiin otteluihin lumikaaoksesta huolimatta.

Lauantai lähti käyntiin PitsiPöxyjen viimeisellä harjoitusottelulla ennen toukokuussa käynnistyvää kautta. Pitsejä tapaamaan Laaksolahteen saapui FC POHU:n naisten joukkue, joka pelaa Pitsien tapaan naisten nelosessa.

Pitsit pisti ottelun Urheilupuiston auringossa heti alkumetreillä 1-0-lukemiin, kun ottelua oli kulunut vain muutama minuutti.

2-1-voittoon päättynyt ottelu oli lukujen valossa tasainen, mutta pelitapahtumiin katsottuna voi sanoa Pitsien hallinneen peliä.

Välittömästi edellisen ottelun loputtua tuli TNT:n aika astua samaiselle tekonurmelle. Rockmusiikin pauhatessa ja yleisön hiljalleen täyttäessä Urheilupuiston yläparvea alkoi Pöxyjen kakkosjoukkueen kauden toinen virallinen ottelu, Suomen Cup -ottelu PPJ/Ruoholahtea vastaan.

Ottelun alku lähti tunnustelevin merkein käyntiin, mutta hyvin pian kävi selväksi, että TNT on laadukkaampi nippu kentällä taidollisesti ja taktisesti.

PPJ:n maalivahti torjui ensimmäisellä puoliajalla kahdesti haamumaisella reaktiotorjunnalla Pöxyjen yritykset mennä johtoon. 27. peliminuutilla Piko Beilinson antoi kuitenkin niin nappitarkan syötön Veeti Virralle, ettei tähän enää ollut mahdollista päästä väliin.

Virta iski myös pelin toisen ja lopulta viimeisen maalin juuri ennen puoliajalle lähtöä. Jo tässä vaiheessa huomasi materiaalin eron, sillä vasta 43 minuutin jälkeen PPJ:n puolustuslinja joutui venyttämään pohkeitaan.

Toinen puolikas meni TNT:n osalta johtoa varmistaen ja PPJ:n yrittäessä murtautua paikoille. Pallonhallintaprosentti saattoi huidella toisen puolikkaan osalta jossain 70-80 % välillä, mutta TNT teki selväksi, että vieraat saavat ottaa pallon vaikka kotiin, mutta maalia he eivät silti tule saamaan.

Mahtavaa tulosta lähdettiin juhlistamaan lähes koko joukkueen voimin ensin Boxien peliin ja sen jälkeen Helsingin yöelämään. Cup jatkuu TNT:n osalta Suomen Cupin kolmannella kierroksella, kun Pöxyjoukko lähtee Kotkaan vieraisiin POPO:a vastaan. Ottelulle ei ole vielä asetettu pelipäivää.

Boxien peliin lähti myös moni muu, sillä Töölön hämärtyessä alkoi toisen kierroksen Cup -ottelu FC POHU / KY United - SuxiBoxit.

KY United meni ensimmäisellä puolikkaalla jo 2-0-johtoon ja vaikka Boxit pääsi paikoille, eivät ikämiehet saaneet palloa verkkoon. Toisella puolikkaalla Boxit saivat kavennuksen KY Unitedin oman maalin seurauksena. Loppukiriä yritettiin saada aikaan riskillä, jonka seurauksena nuoret Aalto Yliopiston opiskelijat laittoivat rumat 5-1-lukemat taululle.

Tämä päätti Boxien matkan Suomen Cupissa. Pitkää ei kuitenkaan tarvitse odottaa Boxien paluuta kentälle, sillä ikämiesten sarja alkaa torstaina 11.4. Laaksolahdessa, kun EIF saapuu haastamaan hallitsevia ikäluokan Suomenmestareita.

Sunnuntain päätti edustusjoukkueen harjoituskauden viimeinen ottelu. Talin Hallissa Pöxyjä haastoi FC Kiffen. Ottelun ensimmäinen puolikas oli täysin Pöxyjen hallussa, ja toiselle jaksolle lähdettiinkin lukemin 0-2 Pöxyjoukon johdossa. Ensimmäinen maali tuli kotijoukkueen hätäilystä, kun Pöxyt antoi paineen ja puolustaja laittoi pallon omaan maaliin.

Toinen maali taas tuli upean rakentelun jälkeen, kun keskikentältä lähetettiin kaaripallo puolustuslinjan taakse ja Ville Makkonen viimeisteli varmasti.

Puoliajalla molemmat joukkueet vaihtoivat runsaasti pelaajia. Vastustaja pääsi peliin huomattavasti aikaisempaa paremmin kiinni, ja loppulukemat olivat lopulta 2-2.

Tähän päättyi edustusjoukkueen harjoituskausi, sillä seuraavana vuorossa on jo Kakkosen kotiavaus lauantaina 13.4.

Pöxyviikonloppu päättyi vielä sunnuntain Tronien P20 SM-karsintasarjan otteluun. Pöxyille vieraaksi Espooseen saapunut MP meni heti ensimmäisellä minuutilla johtoon.

PöxyTronit näyttivät hirveän avausjakson jälkeen kuitenkin sisua, ja Pöxyhenkeä ja ottelu kääntyi Tronien 2-1-voittoon viimeisen 20 minuutin aikana.

Tähän päättyi PöxyTronien SM-karsintasarjan ensimmäinen puolikas. Tronit majailee sarjataulukon alalaidassa, mutta piste-ero karsintasijoille on vain 4 pistettä ja otteluita on jäljellä runsaasti.

Muistathan hankkia tulevaa Kakkosen kautta varten itsellesi Pöxyjen kausikortin. Kortin voit tilata vielä joko ennakkoon tai ostaa itsellesi portilta. Myös osakeanti käy kuumana, joten jos olet aina halunnut omistaa palan jalkapallojoukkuetta tai päästä mukaan Pöxy-ytimeen, on tämä siihen pienen kynnyksen mahdollisuus. Lisää voit lukea annin sivuilta.