SexyPöxyt tasaiseen tappioon Talissa - Ykköseen noussut Atlantis maalin parempi
top of page

SexyPöxyjen edustusjoukkueen vuoden ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin tänään 13.1. Talin jalkapallohallissa. Ottelu kuului kahden viikon tryout-jaksoon ja mukana oli niin A-junioreita, edustuksen edellisen kauden pelaajia kuin testipelaajiakin.

Otteluun lähdettiin runsaalla nipulla, ja valmennus pääsi testaamaan kahta kokonaan erilaista kentällistä otteluiden puoliajoilla. Myös Atlantiksen kokoonpanossa nähtiin runsasta vaihtelua pelaajistossa ja oletettavasti myös testipelaajia.

Hienoin asia kokokoonpanoa katsottaessa oli aloittava maalivahti. SexyPöxyjen kakkosmaalivahtina kaudella 2023 toiminut Mikael Sadinmäki sai näytön paikan edustusjoukkueessa ensimmäistä kertaa. Tämän mies myös otti vastaan lupaavasti.

Pöxyt aloitti ottelun ottamalla pelin selvästi haltuun. Atlantiksen peli oli aika ajoin kaoottista, eikä kotijoukkue päässyt rakentamaan hyökkäyspeliään Pöxyjen puolustuksen katkottua tilanteet jo hyvissä ajoin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin n. 27. peliminuutilla, kun Toivo Aalto pisti syötön Atlantiksen puolustuksen läpi, ja Niklas Ahvonen ampui upean tykin läheltä ja ylös.

Puoliajalle mentiin 1-0 lukemissa. Atlantiksen ensimmäisen jakson vaarallisin paikka tuli, kun kotijoukkueen hyökkääjä pääsi vasenta laitaa läpi. Pöxyjen maalivahti Mikael Sadinmäki tuli kuitenkin nerokkaasti vastaan aina boxin rajalle asti ja sai nollattua tilanteen.

Toisella jaksolla Pöxyt vaihtoi lähes koko joukkueen. Atlantis alkoi myös tekemään vaihtoja, mikä toi varsinkin hyökkäyspeliin piristystä.

Atlantiksen ensimmäinen osuma tuli 50. peliminuutilla kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta. Pöxyjen alempi keskikenttä Tuomas Jaakkola jäi pääpallossa kakkoseksi, ja Atlantiksen pelaaja pääsi päineen pallon väliin. Peliväline tippui pelaajaruuhkan keskelle, josta pallo saatiin potkaistua verkkoon.

Peli jatkui hyvin tasaisena loppujakson, eikä kumpikaan joukkue päässyt erityisen hyville maalipaikoille. Pöxyjen kannalta peli kuitenkin sai ikävän lopun, kun 86. peliminuutilla Atlantiksen pelaaja pääsi ensimmäisenä keskikentältä lähteneeseen keskitykseen ja puski pallon yli maalivahti Sadinmäen.

Ottelussa nähtiin myös ikävä tilanne, kun Eemil Massisen polvi vääntyi taklaustilanteessa ja hän joutui lopettamaan ottelun kesken. Ennen tätä hyökkäyksessä pelannut Massinen oli aktiivinen uhka Pöxyjen pelinrakennuksessa.

Vaikka 2-1-tappio voi tuntua ikävältä, on peli kuitenkin selvästi kehittynyt, ja ottelussa nähtiin, että nuoresta joukkueesta huolimatta yksilötaso riittää myös selvästi ennakkosuosikkina otteluun tullutta, Ykkösessä pelaavaa Atlantista vastaan.

Harjoitusottelu oli ainoa Pöxyjen tryout-jaksoon kuuluva ottelu. Valmennus ja seurajohto aloittavat pelaajasopimusten tekemisen, ja näitä saa odottaa jo ensi viikolla. Pistä siis edustuksen somet seurantaan!

Pöxyjen edustuksen seuraava harjoitusottelu pelataan 4.2., kun vastaan tulee Kakkosessa pelaava FC Kiffen. Ottelu näkyy suorana ja selostettuna Pöxytubessa.

Pöxyt: Mikael Sadinmäki, Joel Lahtinen, Emil Vanhanen, Veikka Siekkinen, Oskari Gardiner, Thomas Saarinen, Konstantin Ryzhkov, Toivo Aalto, Tuomas Jaakkola, Sebastian Nuorala, Meysam Hajizadeh, Valtteri Kuusisto, Juho Ojanen, Niklas Ahvonen, Alexander Moen, Eetu Massinen, Dudu Videokooste: