top of page

TNT avausvoittoon Nelosessa

Tapiolan Urheilupuistossa nähtiin perjantai-iltana kovatasoinen Nelosen paikalliskamppailu, kun TNT kohtasi Honka/3:sen. Ottelu päättyi TNT:n tiukkaan 1-2 vierasvoittoon.

Ottelu käynnistyi TNT:n vahvalla hallinnalla, ja mustapaitainen vierasjoukkue hallitsi palloa järkevästi. Palkinto hyvälle pelaamiselle saatiin noin 25 minuutin kohdalla, kun Piko Beilinsson upotti pallon verkkoon Leo Ollikan tiputuksesta sivurajaheittokuvion päätteeksi. Ensimmäisellä jaksolla TNT:n pelaaminen on hallittua ja kypsää – juuri sitä mitä sen kuuluu olla.

Toisella puoliajalla kokenut – rutkasti Veikkausliiga-kokemusta omaava –kotijoukkue prässäsi korkealta ja kovaa aiheuttaen pelin painopisteen siirtymisen Pöxypäätyyn. Nopeat pystyjuoksut tuottivat hedelmää, kun Emil Hautapakka joutui rikkomaan boxin sisällä rangaistuspotkun arvoisesti.

Mutta ei hätää, Pöxytolppien välissä varmasti pelannut Aleksi Leppinen torjui Hongan pilkun upealla venytyksellään. Leppinen joutui tulemaan kuitenkin vaihtoon välittömästi paraatipelastuksensa jälkeen aiemmassa tilanteessa tulleen loukkaantumisen johdosta. Rangaistuspotkusta seuranneesta kulmapotkusta Honka rokotti onnekkaasti, sillä pallo valui verkkoon tolppien väliin tulleen Eino Toijosen käsistä.

Hongan maalin jälkeen pelin tempo rauhoittui ja molemmat joukkueet pääsivät hyökkäämään vuoron perään. TNT jahtasi kuitenkin hanakasti voittomaalia ja se nähtiin minuutilla 80, kun illan hahmo, Piko Beilinsson, syötti Niilo Ampialalle, joka upotti pallon kaukaa ja tarkasti Honka-maaliin, joka oli tyhjillään maalivahdin seikkaillessa ulkona. Kerrassaan komea osuma.

TNT taisteli urhoollisesti viimeiset minuutit, ja vei pisteet mukanaan Laaksolahteen. Onnistunut perjantai-ilta.