TNT jatkaa Suomen Cupin neljännelle kierrokselle
top of page

SexyPöxyt/TNT teki eilen onnistuneen maakuntamatkan lumiseen Kymenlaaksoon, kun Kaakon Kutosta pelaava Popinniemen Ponnistus kaatui tyylipuhtain lukemin 0–4 Suomen Cupin kolmannella kierroksella. TNT jatkaa siis seuraavalle Cup-kierrokselle.

Ottelutapahtuma alkoi kentän vaihdolla, kun valveutunut tuomarikolmikko totesi Karhulan Keskuskentän pelikelvottomaksi kevään toisen takatalven myötä. Ketterässä Kotkassa ottelu saatiin kuitenkin siirrettyä nopealla varoitusajalla Ruonalan palloiluhallin pienelle mutta pomppuisalle sisäkentälle.

Ottelu alkoi vailla selkeää suuntaa, kun molemmat joukkueet pitivät vuoron perään palloa. Kotijoukkueen terävin ase oli linjan taakse suuntautuvat pystypallot, jotka aiheuttivat Pöxyriveissä aluksi lievää hermostuneisuutta.

Ottelu sai kuitenkin 23. minuutilla tutun käänteen, kun pidemmän pallonhallintajakson jälkeen Casper Sundell lähetti pelivälineen määrämittaisena boxiin, jossa ilmatilan kuningas, Veeti Virta, oli paraatipaikallaan ja puski pallon verkon perukoille.

Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä edellistäkin perinteisempi tapahtumaketju, kun TNT teki koppimaalin juuri ennen taukoa minuutilla 45. Tämä maali syntyi hieman onnekkaasti, kun kotijoukkueen maalivahti sässi keskityspallon käsistään Piko Belinsonin jalkaan, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. TNT on tehnyt jokaisessa Cup-ottelussaan 2–0 maalin juuri ennen taukovihellystä.

Toiselle jaksolle lähdettiin rennoissa tunnelmissa puolustamaan varmanoloista johtoa. PoPa hallitsi puoliajan alussa palloa mutta ei päässyt hyödyntämään painostustaan laisinkaan. Mitä pidemmälle kamppailua käytiin, sitä raskaammaksi kokeneen kotijoukkueen askel tuli. Loppua kohti raot kentällä repeilivät, ja tämän hyödynsivät Piko Beilinson ja Julius Jäppinen iskien maalit mieheen minuuteilla 64 ja 86.

TNT piti 4–0 päättyneessä ottelussa maalinsa jälleen puhtaana. Tästä on kiittäminen tolppien välissä operoinutta Atte Pauniota, joka torjui maagisesti kaksi vastustajan avopaikkaa. Oman kortensa kekoon kantoi myös topparikaksikko Vartiainen-Vaitomaa, joka merkkasi tarkasti vaaralliset pystyjuoksut. Tästä on nerokasta jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Suomen Cupin 4. kierros arvotaan vappuaattona 30. huhtikuuta.